Storebæltsbroens ekspansionsfuger bliver coatet med Line-X

Storebæltsforbindelsen er en imponerende bygningskonstruktion, der er berømmet langt ud over Danmarks grænser. Bygningsværket er en kombineret bro- og tunnelforbindelse beregnet til  tog- og motortrafik , der krydser Storebælt og forbinder Fyn og Sjælland. Forbindelsen er cirka 18 km lang. Den udgøres af to broer og en tunnel og et stykke vej på Sprogø. Forbindelsen består af en 4-sporet motorvej og en dobbeltsporet jernbane. I 2021passerede knap 12,5 mio. køretøjer broen.

I forbindelse med vedligeholdelsen af Storebæltsforbindelsens ekspansionsfuger på motorvejsdelen var der behov for at gøre fugerne skridsikre, støjdæmpende og modstandsdygtige over for ekstremt slid. Ekspansionsfugerne gør, at broerne kan give sig i takt med skiftende temperaturer.

Kravet til påføring af coatingen var, at den skulle foregå i en hurtig og effektiv proces og med mindst mulig påvirkning af trafikken på broen.

Teamet, der står for teknisk drift og vedligehold, valgte at påføre en Line-X coating som en forsøgsbelægning. Line-X er et hurtigt hærdende produkt, der er perfekt til denne type beskyttelse af en stålkonstruktion. Brug af Line-X coating betyder desuden, at en vejbane ikke som tidligere skal lukkes ned i længere tid, når coatingen påføres, da arbejdet nu sker betydeligt hurtigere.

Line-X bliver lagt på i en malerkabine, så de forbikørende biler ikke bliver generet.

Mere info fås hos Jens Rasmussen, der kan kontaktes på telefon +45 30 25 56 14 / e-mail jr@lxn.dk

Seneste indlæg

Tilmeld dig vores mailingliste

Tilmeld dig for at modtage e-mailopdateringer om nye produktannoncer, casestudier, nyhedsopdateringer og meget mere

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik for mere information.